RSS Flöde

Ö till Ö: En betraktelse del tre

Bild

 

… nercabbade började jakten ner till Solvik och Nämdö cut-off och lunch. Vätska och lite gel slank ner då vi skulle bunkra upp rejält vid nästa kontroll. Kölden som omringat kroppen på de totalt fem kilometerna simning mot nämndö började släppa då vi sprungit i ca femton minuter. Efter sommaren träningar och förtävlingar har jag märkt att det behövs minst tio minuter löp för att öka värmen efter kalla simningar. 

Jag och Jesper hade kommit överrens att var effektiva i bytena mellan sim och löp och tvärtom. Jag skissade oxå på att planera alla depå stopp till det minimala allt enligt tips från FJS och otaliga andra tidigare deltagare jag surrat med. En sträcka på max 800 m bjuder på en fin känsla ner till krogen och kontrollen då får man chans att möta de övriga medtävlarna och känna av vilka som ligger framför och vilka vi hade i hälarna. Vi håller ett stabilit tempo och jag lägger märke till att hastigheten bland det övriga växlar friskt.

I kontrollen fibblar vi lite och fyller på mera vatten än sportdryck vilket inte är så lyckat. Jag mumsa i mig två varmkorvar till lunch och lite annat. Tillslut får Jesper även ordning på vår väska och jag manar på att vi bör lämna kontrollen. Jag tar med mig en mugg dryck och sveper den i uppförsbaken. Jag noterar även att de förhandstippade favoriterna i damklassen Åsa och Annie oxå är där. Vi drar iväg och maten i magen gör sig snabbt påmind och farten i löpningen går inte så lätt som tidigare. Nu väntar två tuffa delar av banan med två tunga simningar och inte minst grissimningen Mörtö-Klobb – Kvinnoholmen.

Jag är lite nervös och rädd för denna simning och den västliga vinden har varit lurig tidigare under dagen. Vi mosar på och jag påtalar för J att innan grissimningen måste jag dubbelkolla allt på min utrustning. Löpningen är underbar om än lite flåsig. Kuperingen är brutal och solen tittar nu fram på allvar och svetten lackar nu rejält. Vi pinnar på och jag är lite inne i en bubbla. Tankarna är samlade och jag sätter upp del mål. Klarar jag bara dessa två simningar som nu väntar som det riktiga eldprovet och vi har en god mariginal vid cut-off kymmendö. Kommer vi klara loppet. Tankarna hoppar runt i skallen, detta är julafton för en swimrun-älskare som mig men grissimmningen som det så vackert kallas är idag tuff, eller rättare sagt alltid tuff. 

Väl ute på Mörtö-Klobb dricker jag lite extra och tar en gel för att boosta systemet inför nästan en knapp timme i det kalla och isande vattnet. På kortsimningen över till Mörtö-Klobb uppskattar jag värmen i vattnet att vara runt femton på sina ställen fjorton. Vi hamnar i en lite klunga med Sjöstridsskolan, mixedlaget Seven Triathlon och ett lag till. Jag rättar till utrustningen och så dyker jag i för dagens tuffaste sträcka alla kategorier.

Jag vevar på och vågorna och strömmarna i vattnet är många och livliga. Jag tar sikte på Jesper och vi nöter på. det går hyfsat om än hamnar jag på fel kurs mot vänster. Ett problem som jag upptäckt tidigare. Jag känner att det tar emot och efter ca tre-fyra hundra meter ser jag inte vart vi skall. Jag skriker till efter J som lugnar mig med att jag skall hålla kurs efter honom. Jag är nu rädd. Helvete skall jag behöva bryta nu, går tankarna. Jag vevar vidare och vänsteraxel börjar ömma. Tillslut märker jag att det är närmare till målet än från starten vilket lugnar mig. Jag vevar vidare och försöker hitta rytmen. Faller ur kurs igen mkt pga av den västliga vinden som nu tar hår på mitt plågade armtag. Jag inser att jag bör pinna på nu så jag inte blir för kall. J ryter till nu och börja bli irriterad på att jag ständig faller ut kurs ut mot finland. Jag ser lite berg men inte målet, lampan som skall synas syns inte. 

Helvete.

Jag uppskattar nu avståndet nu till ca femhundra meter kvar och jag har fallit rejält ur kurs och krigar nu för att rikta mig rätt. Tillslut ser jag flaggan och skymtar lampan som blinkar. J lägger på ett kol och avancerar jag gissar att han börjar frysa. Jag vevar febrilt och behåller ett lugn det kommer gå. Öka nu Daniel. ÖKA!!!

Efter otaliga mödosamma minuter når jag klipporna och huttrar lite men inte farligt. Jag ursäktar mig och J påtalar att min simning inte är den vassaste. En tjej ger oss twixs som jag slukar i ett nafs. Inombords känner jag glädje att ha avverkat denna mödosamma simning. När jag såhär i efterhand kikar på gps trackningen från min klocka ser jag ett den tänkta raka simningen påminner mer om en banan i formen än den linjal som kartan visar.

På Mörtö-Bunsö njuter jag av solen, terrängen som den fina tid klockan visar då vi når cut-off två 75 min innan repet. Härligt, vi ligger bra i fas inför nästa etapp som oxå bjuder på en kilometersimning nu rakt i motvind, vilket bör bli enklare. Tämligen få lag nu på banan som vi ser eller hör. Lite plask och lek hör jag då och då men kan inte fokusera ifall det är medtävlare eller bara besökare på öarna. Jag inne i tävlingtunneln och försöker då och då påminna mig om att njuta och hålla blicken bred…..

 

Annonser

Om Swimrunmag

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, VD, and a lot more.

»

  1. Åh, så spännande! När kommer nästa del? Vill läsa nu!!

    Svara
  2. Vilken härlig läsning Daniel!! Vilken kämpe du är! Ser fram mot fortsättningen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: