RSS Flöde

Ö till Ö: En betraktelse del ett

Så var det dags att spotta ur mig lite intryck från årets swimrun upplevelse. Ö till Ö. Denna mytomspunna överlevandstävling, firade i år sin sjunde start under Michael Lemmel och Mats Anderssons ledning.

Team Gainomax bildades ca två veckor före avspark i Sandhamn, min taktik efter att grovt missat de korta 32 min som behövdes för att hinna anmäla sig. Hade jag sedan länge lämnat bakom mig. En blänkare på funbeat och vips hade jag Jesper Cedermark på kroken. Utan gå in på massa förberedelser, träningar och andra lopp. Var vi måndagen den 3 september på startlinjen. Redo.

Taktiken var att gå ut mitt i fältet och försöka hitta rytmen. Väl nere i vattnet blev jag lite överraskad att det var så pass kallt. Vi plöjde på i den något guppiga långsimningen, jag något skräckslagen över kölden, krigade på i vågorna. Plötsligt tappade Jesper kontrollen över sin dolme och bad mig fortsätta. Hans enorma paddlar gav honom bra fart i vattnet. Jag som valt bort detta redskap fick däremot ha en hyfsad hög frekvens. Efter lite fippel med även min dolme, ber han mig titta bakåt.

Den gigantiska Siljafärjan tornade upp sig och första leendet bröt ut. Detta är en galen dag och nu var den första indikationen uppenbarad.

Efter ca 1200 meter möter ett högre sval mig och vinden vrider, vi simmar nära grynnorna på höger sida och jag börjar frysa rejält. Lite panikslagen blir jag nervös och irriterar mig på att mina armar blev lite väl korta igår. Nåväl max en femhundring kvar nu bara att öka frekvensen och veva på. Till slut når vi vindalsö och jag tappar kontrollen över dolmen som sticker iväg vid klippkanten. En medtävlar viftar med den och jag tackar och klämmer fast den på högerlår.

Uppe på klippan eldar Jojje från Runners World på mig att bita ihop och öka. Vi hade ett snack kvällen innan att så fort han såg skulle han jag på mig som en galen tränare. Jag knipper ihop, tackar och stegar upp bland skrevorna. Jeppe eldar på mig och är inte toknöjd över första simmet, så vi biter på. Får lite luckor till bakom varande och strax plumsar vi i för sim två. Det går hyfsat och nu hägrar vätskan och ca tre kilometer terräng löp…..

Nämdö north

Om Swimrunner

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, teacher and foremost SWIMRUNNER.

»

  1. Helt helt galet! Vart så nervös i söndags och är så glad över den galna prestationen och tiden men gladast är jag att allt gick bra:-) keep up the good work D! Du är så bra!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: