RSS Flöde

Ö till Ö pepp….

Rens

Ö till Ö 2010

Ö till Ö pepp….

Skall ut och bevaka Ö till Ö 5 september, fick detta pressmeddelande från Mats Olsson som är presschef. Är otroligt taggad att åter igen följa dessa hjältar. Skall ni följa dramat? Vem vinner? Vem kämpar mest?

Hörs snart

—————————————————————————————–

Unikt kraftprov i Skärgården

Nu är det dags för en av världens tuffaste, häftigaste och mest krävande endagstävling. Om knappt två veckor (5 september) avgörs Ö till Ö i Stockholms skärgård med start på Sandhamn och målgång drygt nio timmar senare på Utö.

Deltagarna ska avverka en sträcka motsvarande cirka två Lidingölopp och 3,5 Vansbrosimningar i en följd – utan paus eller stopp.

Ö till Ö är en helt unik tävling som består av 54 kilometers löpning över 20 öar och 11 km simning, mellan öarna. Deltagarna springer och simmar i våtdräkt och löparskor. Någon tid att byta om mellan löpning och simning finns inte.

Tävlingen avgörs nu för sjätte året i rad. Och redan har den växt till en av de mest respekterade och krävande endagstävlingarna i sportvärlden. Det som började som ett vad, mellan krögaren Anders Malm och två bröder på Utö Värdshus, har från första tävlingsåret (2006) växt från 20 till numera 100 deltagande par från hela världen. Ö till Ö har varit fulltecknat i drygt ett halvt år.

Tävlingen startar från seglarhotellet på Sandhamn i gryningen måndag 5 september. Att det är just en måndag är ingen slump. Då är få fritidsbåtar ute och det är enklare att bevaka farleder och skydda de simmande lagen. Det blir ändå tufft att ha kontroll på samtliga par eftersom det är 19 simningar mellan öar som ska klaras av – i ett vatten som håller cirka 12-13 grader. Målgång sker vid Utö Värdshus på Utö där vinnande lag får en segercheck på 35 000 kr.

Ö till Ö lockar deltagare från hela världen. Här finns långdistanstriatleter och multisportare i världsklass, blandat med elitsoldater och elitmotionärer. Bland svenskarna märks Pontus Lindberg – Svensk mästare i Ironman Triatlon 2011 och Ted Ås , tidigare vinnare i Ö till Ö och fyra på SM Ironman Triatlon 2011. De har fått en ”återbudsplats” och därmed kommer kampen mot de tre senaste årens vinnare, Jonas Colting att bli intensiv. Men det finns också renodlade kompisgäng vars målsättning är att klara maxtiden på 14 timmar, vilket är en stor bedrift i sig.

Säkerheten är givetvis i fokus. Samtliga lag är utrustade med GPS:er så att tävlingsledningen kan följa deras framfart. För att hålla ihop fältet och slippa eftersläntrare finns det stationer som måste passeras inom en viss maxtid. De som inte klarar det tas ur tävlingen.

länk:
http://www.otillo.com

Annonser

Om Swimrunmag

Runner, swimmer, yogi, writer, editior, driver, VD, and a lot more.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: